Etusivu / Uutiset / Ubitec Valmetin kumppanina Vantaan Energialle

Ubitec Valmetin kumppanina Vantaan Energialle

Ubitec Oy toimittaa Vantaan Energialle valmistuvaan korkealämpölaitokseen kaikki Valmetin savukaasujen lauhdutusprosessin sähköistykseen ja instrumentointiin liittyvät asennukset. 

Sopimus Valmetin kanssa allekirjoitettiin vuoden alussa, ja se on Ubitecille merkittävä. Projekti työllistää Ubitecia noin 15–20 asentajan verran. Asennustyöt päästään aloittamaan touko-kesäkuun tienoilla, ja ne valmistuvat joulukuussa.

”Ubitec vastaa hankkeessa laajasta kokonaisuudesta, mikä sisältää niin prosessi- ja rakennussähköistyksen toteuttamisen kuin instrumentointityöt aina koestamiseen saakka”, Ubitecin toimitusjohtaja Leo Nokelainen kertoo.

Poikkeuksellisen laaja kokonaisuus

Ubitec ja Valmet ovat aiemminkin tehneet vahvaa yhteistyötä. Vastaavanlaisia savukaasupesuriprojekteja on tehty viime vuosina muun muassa Kokkolassa sekä Pärnussa, Virossa. Nokelainen uskoo, että kokemukset hyvin toimivasta yhteistyöstä vaikuttivat sopimuksen syntymiseen.

“Olemme toteuttaneet Valmetin kanssa tehdyt projektit omalta osaltamme aikataulussa ja laadukkaasti. Toimintatapaamme kuuluu se, että pyrimme aina vetämään yhtä köyttä asiakkaan työryhmän kanssa ja reagoimaan muutoksiin joustavasti”, Nokelainen sanoo.

“Kyseessä oleva Ubitecin tekninen toimitus on hyvin pitkälti vastaavanlainen kuin muissakin meille tyypillisissä prosessiteollisuuden hankkeissa, esimerkiksi kattilalaitosprojekteissa. Tämän toimituksen tekee erityiseksi se, että meidän näkökulmastamme se on savukaasuprosessiksi poikkeuksellisen laaja kokonaisuus.”

Vantaan Energian korkealämpölaitos käsittelee valmistuessaan varalliseksi luokiteltua ja kierrätykseen soveltumatonta jätettä. Savukaasujen lauhdutuslaitteisto ottaa talteen tässä polttoprosessissa syntyvän lämmön, joka voidaan hyödyntää vantaalaisten kiinteistöjen lämmitykseen. Heinäkuussa 2025 valmistuvasta laitoksesta saatava hukkalämpö vähentää maakaasun ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja tukee siirtymistä puhtaaseen energiantuotantoon.

“Meille on tärkeää olla mukana projekteissa, jotka tukevat tulevaisuuden ilmastotavoitteita ja edistävät vihreää siirtymää, Nokelainen toteaa.

Lisätietoja

Leo Nokelainen, toimitusjohtaja, Ubitec Oy, p. 040 575 0607. 

Ubitec Oy lyhyesti

Ubitec Oy on erikoistunut teollisuusautomaation kunnossapito- ja sähköistyspalveluihin erityisesti energia-, sellu- ja paperi- sekä jätehuolto- ja kierrätyssektoreilla. Yhtiön sähkö- ja automaatiopalvelut sisältävät kiinteistöjen, voimalaitosten ja tuotantolaitteiden sähkövoimajärjestelmien suunnittelun ja asennuksen, määräaikaishuollon, vianetsinnän sekä korjaukset ja muutostyöt. Yhtiö palvelee asiakkaitaan koko Suomen alueella.

Ubitec Oy on perustettu vuonna 2012, ja se kuuluu suomalaiseen WEST Invest Group -konserniin.