Etusivu / Vastuullisuus / Sosiaalinen vastuu

Sosiaalinen
vastuu

Meillä viihdytään pitkään

Konsernimme työllistää useiden eri alojen ammattilaisia. Meillä työskentelee muun muassa myynnin, energia- ja teknisen alan, suunnittelun ja projektoinnin sekä huollon ammattilaisia.

Meillä viihdytään, ja pitkät työsuhteet ovatkin meillä tyypillisiä. Rekrytoimme eri taustaisia ja eri ikäisiä työntekijöitä yhtiöidemme tarpeen mukaisesti.

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan opintoihin liittyviä työharjoittelupaikkoja eri ikäisille työntekijöille ammattitaidon hankkimiseksi tai ylläpitämiseksi. Lisäksi nuorille pyrimme tarjoamaan mahdollisuuksia tutustua työelämään lyhyissä työssäoppimis- tai työelämääntutustumisjaksoissa.

Henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus

Kannustamme henkilöstöä oman hyvinvoinnin lisäämiseen, ja työntekijöillämme onkin Keravan toimipisteessä käytössään moderni ja monipuolinen kuntosali saunoineen. Henkilöstöllämme on lisäksi ympäri vuoden mahdollisuus ulkoiluun ja urheiluun lomahuoneistollamme Levillä. Näiden lisäksi käytössämme on kattavat Epassi-edut paitsi liikuntaan myös kulttuuriin.

Toimiva, tasapuolinen ja reilu henkilöstöjohtaminen on työhyvinvoinnin näkökulmasta tärkeää. Olemme aloittaneet säännölliset koko konsernin esihenkilökoulutukset. Koulutuksissa käydään läpi paitsi esihenkilötyön vastuita ja vaatimuksia myös viestintää ja esihenkilön omaa jaksamista.

Henkilöstömme hyvinvoinnin ja tyytyväisyyden kokemuksen varmistamme säännöllisillä henkilöstökyselyillä.

Turvallisuustyössämme keskeistä on tapaturmien ennaltaehkäiseminen. Käytössämme on ilmoituskanavat sekä läheltä piti- että työsuojeluhavainnoille. Ilmoitusten avulla sekä muilla ennaltaehkäisevillä turvallisuustoimenpiteillä pyrimme varmistamaan työympäristön ja työn tekemisen turvallisuuden.

Vuonna 2023 otimme käyttöön whistleblowing-kanavan. Kanava on väylä, jonka kautta sekä henkilöstömme että ulkoiset sidosryhmämme voivat tuoda yrityksen tietoon siihen liittyvää epäilyttävää toimintaa anonyymisti.

Henkilöstön kehittäminen

Kannustamme ja tuemme työntekijöitämme ammatillisen osaamisen kehittämisessä työn ohessa ja vapaa-ajalla. Osaamisen kehittämistä suunnitellaan muun muassa esihenkilön ja alaisen välisissä keskusteluissa.

Konsernissa toimiva WEST Akatemia järjestää eri aiheisia koulutuksia, jotka voivat olla tietylle tiimille, yhtiölle tai kaikille työntekijöille avoimia. WEST Akatemia laajentui kevään 2024 aikana, kun otimme käyttöön verkko-oppimispalvelun.

Palvelun kautta työntekijöidemme käytössä on tuhansia erilaisia koulutuksia muun muassa digi- ja työelämätaitoihin, IT- ja HR-aloihin tai johtamiseen liittyen. Määrittelemme vuoden 2024 aikana kaikille työntekijöillemme myös tietyt pakolliset koulutukset, joiden läpikäyntiä seuraamme.

Yrityskansalaisuus

WEST Invest Group osallistuu eri tavoin hyvinvoinnin edistämiseen yhteiskunnassa. Olemme vuosien ajan tukeneet erilaisia yleishyödyllisiä järjestöjä ja -kampanjoita joko valtakunnallisesti tai paikallisesti.

Linjasimme syksyllä 2023 konsernin sponsorointi- ja lahjoituskäytännöt. Samalla otimme sisäisesti käyttöön WEST-stipendin, jonka avulla työntekijämme voivat ehdottaa tuen saajaa esimerkiksi lasten tai nuorten urheiluseuralle tai jollekin itselle tärkeälle yleishyödylliselle järjestölle. Ensimmäiset stipendit arvottiin alkuvuodesta 2024.

Olemme tukeneet erityisesti nuorten urheilua, muun muassa Lahden Pelicansin kanssa tehtävässä yhteistyössä meille on tärkeää tukea myös seuran junioritoimintaa. Lisäksi meillä on Happeen seurajoukkueessa kummipelaaja, joka pelaa myös miesten salibandyn maajoukkueessa. Sivuvaunu-urheilun tukeminen on yhtiöllemme tärkeää, sillä lajilla on vuosikymmenien pitkä perinne perheyhtiömme perustajien harrastuksena.

Lahjoitamme vuosittain joulutervehdyksiin varatut rahat jollekin yleishyödylliselle järjestölle. Vuoden 2023 varat ohjattiin Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräykseen.

Taloudellinen vastuu

Perheyhtiön omistajuus on tavoitteeltaan aidosti pitkäkestoista, ja nykyiset omistajat ovat suvussa jo neljännen polven yrittäjiä.

Ympäristövastuu

Ympäristövastuun teemat ovat osana vuonna 2023 aloitetun vastuullisuustyömme kehittämistä.