Etusivu / Vastuullisuus / Ympäristövastuu

Ympäristö-
vastuu

Olemme aloittaneet kehitystyön

WEST Invest Groupin toiminnalla on merkittäviä vaikutuksia myös ympäristöön. Yhtiöidemme vastuullisuusohjelmat ja -tavoitteiden määritykset ovat osana vuonna 2023 aloitetun systemaattisen vastuullisuustyömme kehittämistä.

Kiinteistöjemme energiatehokkuus, jätteiden lajittelu ja kierrätyksen tehostaminen sekä kuljetus ovat tärkeitä osa-alueita ympäristövastuullisuudessamme. Keravan ja Kempeleen uusissa kiinteistöissämme olemme lisänneet energiatehokkuutta muun muassa tiloissa käytössä olevilla liiketunnistimilla, joiden avulla valot himmenevät ja sammuvat automaattisesti. Keravalla käytämme maalämpöä ja Kempeleessä vihreää kaukolämpöä. Lisäksi Keravalle ja Hollolaan olemme asennuttaneet aurinkopaneelit.

Kuljetuksissa teemme yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka omalta osaltaan ottavat ympäristöasiat huomioon. Lisäksi yhteistyökumppaneinamme on ainoastaan yhtiöitä, jotka ovat hoitaneet kaikki tilaajavastuulain mukaiset velvoitteet.

Tällä hetkellä yhtiöistämme Hyxo Oy:llä on ollut vuodesta 1996 alkaen Laatusertifikaatti ISO 9001:2015. Yhtiöistämme myös Enicolla on ISO 9001:2015, muilla yhtiöillämme on käytössä sisäiset laatuprosessit ja -politiikat.

Tavoitteenamme on käynnistää ympäristön hyvinvointia lisäävien toimenpiteiden kehittäminen ja ympäristöpolitiikkojen määrittely valituille liiketoiminnoille.

WEST Invest Groupin yhtiöillä on dieselkäyttöisiä pakettiautoja, joita käytetään erityisesti huoltotehtäviin. Työntekijöillemme, joilla on mahdollisuus autoetuun, suosittelemme hybridi- tai sähköautoa.

Kierrätys

Uusissa toimitiloissamme Keravalla ja Kempeleessä on otettu huomioon jätteiden käsittelyn tehokkuus, mikä vähentää toimintamme ympäristöhaittoja. Yhteisissä tiloissamme on erilliset keräysastiat muun muassa bio-, muovi-, kartonki- ja sekajätteille. Paperin ja pahvin keräysasiat löytyvät myös kaikista toimisto- ja varastotiloistamme.

Jaamme intranetissamme henkilöstöllemme tietoa, miten jätteitä kierrätetään ja kannustamme heitä lajitteluun. Edistääksemme kierrätystä poistimme Keravan kiinteistön työhuoneista roskakorit alkuvuoden 2024 aikana.

Logistiikassa meillä syntyy jätettä tuotteiden varastointiin ja kuljetuksiin tarvittavien erilaisten pakkausmateriaalien vuoksi. Olemme kiinnittäneet huomiota tähän liittyvään kierrätyksen tehokkuuteen, ja kierrätämmekin kaiken mahdollisen. Esimerkiksi pakkausmateriaaleista käytämme uudelleen sekä pahvilaatikot että lavat.

Pyrimme myös omassa varastoinnissamme käyttämään kierrätyskelpoista materiaalia aina kuin se on mahdollista. Jätekeräykseen eritellemme niin käyttökelvottoman pahvin kuin puukin, ja myös muovit lajitellaan.

WEST Invest Group -ryhmittymään kuuluvista yhtiöistä Hyxo Oy ja KMV-tuotteet Oy ovat rekisteröityneet Sumi Oy:n tuottajayhteisöön. Sumi Oy on pakkausalan yhteisö, joka edistää pakkausten kierrätystä. Se vastaa noin 4000 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta.

Sosiaalinen vastuu

Meillä työskentelee muun muassa myynnin, energia- ja teknisen alan, suunnittelun ja projektoinnin sekä huollon ammattilaisia.

Taloudellinen vastuu

Perheyhtiön omistajuus on tavoitteeltaan aidosti pitkäkestoista, ja nykyiset omistajat ovat suvussa jo neljännen polven yrittäjiä.