Etusivu / Asiakastarinat / Höyrytykseltä 10 MW:n varaenergiakalusto kaukolämpötöiden ajaksi Espooseen  

Höyrytykseltä 10 MW:n varaenergiakalusto kaukolämpötöiden ajaksi Espooseen  

/  Höyrytys

Höyrytys ja Fortum järjestivät 10 MW:n varalämmöntuotannon Espooseen suunniteltujen kaukolämpöverkostotöiden ajaksi. Höyrytyksen siirrettävä varaenergiakalusto operaattoreineen tuotti kaukolämpöä tilapäisesti rakennetun varaliityntäpisteen kautta. 

”Varalämmön kytkentä ja tuotanto toimivat etukäteen laaditun suunnitelman mukaisesti. Palvelun ansiosta alueen lämmöntuotanto saatiin järjestettyä tavoitteiden mukaisesti huoltotöiden ajaksi ilman havaittavia vaikutuksia asiakkaiden lämmönsaantiin”, Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnan suunnittelupäällikkö Timo Nousiainen kertoo.   

Yhtiöiden välillä on pitkäaikainen varaenergiasopimus, ja Fortumille on toimitettu myös aiemmin vastaavaa varaenergiapalvelua.   

”Höyrytyksen näkökulmasta toimitus sujui suunnitelmallisesti ja turvallisesti. Myös kommunikointi ja suunnittelu toimi yhtiöiden välillä tehokkaasti”, Höyrytyksen operatiivinen johtaja Aarni Natunen sanoo.   

Höyrytyksen varaenergiakaluston avulla voidaan hoitaa tarvittava alueellinen lämmöntuotanto erilaisten huoltotöiden aikana.   

”Varaenergiapalvelu toimii nopeasti ja joustavasti paitsi suunniteltuihin myös yllättäviinkin varaenergiatarpeisiin sijainnista riippumatta”, Natunen sanoo.  

Lisätietoja   

Aarni Natunen, operatiivinen johtaja, p. 010 417 4614.  

Höyrytys Oy lyhyesti

Höyrytys Oy tarjoaa kattavia energiatuotantoratkaisuja eri energialähteille sekä niihin liittyviä asiantuntijapalveluita teollisuuden tarpeisiin. Yhtiön ratkaisut kattavat tuotantolaitosten projektoinnin, laitteiden huollon ja ylläpidon, modernisoinnit sekä painelaitteiden ja kaasujärjestelmien käytönvalvonnan. Lisäksi se tarjoaa ketteriä varaenergiapalveluita niin lyhyen kuin pitkän aikavälin tarpeisiin. Yhtiö palvelee asiakkaitaan koko Suomen alueella.

Höyrytys Oy on perustettu vuonna 1959, ja se kuuluu suomalaiseen WEST Invest Group -konserniin.