Etusivu / Asiakastarinat / Höyrytyksen ja Loimuan varalämmöntuotantoharjoitus Jyväskylän alueella

Höyrytyksen ja Loimuan varalämmöntuotantoharjoitus Jyväskylän alueella

/  Höyrytys

Höyrytys ja Loimua järjestivät varalämmöntuotantoharjoituksen Jyväskylän alueella. Harjoituksessa Höyrytyksen siirrettävä varalämpölaitteisto operaattoreineen tuotti kaukolämmön rajatulle kaukolämpöverkoston alueelle varaliityntäpisteen kautta. 

Loimua ja Höyrytys toteuttavat varaenergiasopimusyhteistyötä, jossa Höyrytyksen varaenergiapalvelu on Loimuan käytettävissä ympärivuorokautisessa lähtövalmiudessa poikkeustilanteita varten. 

”Varalämpölaitteiston testaus Jyväskylän Vaajakosken kaukolämpöverkossa oli yksi monista konkreettisista toimista, joita Loimua on suorittanut varautuessaan erilaisiin kaukolämpöjärjestelmän häiriötilanteisiin ja uhkiin. Loimulla on useita varalämmön syöttöpisteitä kaukolämpöverkoissaan eri toimialueilla. Harjoitus onnistui suunnitellusti ja tästä saatiin arvokasta tietoa uusien syöttöpisteiden suunnitteluun ja hyödyntämiseen”, Loimua Oy:n aluepäällikkö Timo Piippanen sanoo. 

Höyrytys Oy lyhyesti

Höyrytys Oy tarjoaa kattavia energiatuotantoratkaisuja eri energialähteille sekä niihin liittyviä asiantuntijapalveluita teollisuuden tarpeisiin. Yhtiön ratkaisut kattavat tuotantolaitosten projektoinnin, laitteiden huollon ja ylläpidon, modernisoinnit sekä painelaitteiden ja kaasujärjestelmien käytönvalvonnan. Lisäksi se tarjoaa ketteriä varaenergiapalveluita niin lyhyen kuin pitkän aikavälin tarpeisiin. Yhtiö palvelee asiakkaitaan koko Suomen alueella.

Höyrytys Oy on perustettu vuonna 1959, ja se kuuluu suomalaiseen WEST Invest Group -konserniin.