Etusivu / Artikkelit / Höyrytyksen varaenergiapalvelu turvaamaan Keravan Energian huoltovarmuutta

Höyrytyksen varaenergiapalvelu turvaamaan Keravan Energian huoltovarmuutta

/  Höyrytys

Keravan Energia on solminut Höyrytys Oy:n kanssa varaenergiasopimuksen. Höyrytys turvaa varalämmön ja -höyryn tuotannon Keravan Energialle 24/7-päivystyksenä siten, että liikkuva varaenergiakalusto voidaan kutsua yhdellä puhelinsoitolla paikan päälle ja kytkeä Keravan Energian kohteisiin tuottamaan varaenergiaa sovitussa vasteajassa.

Sopimus kattaa lähes kaikki Keravan Energian lämpö- ja höyryjärjestelmät 10 MW kapasiteetilla. Varaenergiapalvelun avulla voidaan paikata esimerkiksi tilanteita, jossa kaasun saatavuus sakkaa talvipakkasilla. Keravan Energian tuotantojohtaja Heikki Hapulin mukaan varaenergiasopimuksella halutaan ennen kaikkea turvata huoltovarmuus eli varautua häiriötilanteisiin. Lisäksi varaenergian käyttömahdollisuus toki tuo myös joustoa, jota voidaan hyödyntää vaikkapa huoltotöiden yhteydessä.

Aiemmin Keravan Energia on hoitanut huippu- ja varaenergiatarpeensa itse kaasulla ja öljyllä. Koska yhtiö ei enää halua investoida öljylogistiikan ylläpitoon, Höyrytyksen tarjoama varaenergiapalvelu osoittautui parhaaksi ratkaisuksi. Sen ansiosta Keravan Energia voi vähentää öljyn hankintaa ja selviytyy myös tilanteista, joissa kaasun saatavuus on tilapäisesti rajoitettua.

Keravan Energian ja Höyrytyksen yhteistyö edustaa paikallisuuden voimaa parhaimmillaan. Jo sopimusta valmisteltaessa Keravan Energian väelle oli helppoa poiketa naapuriin tutustumaan varaenergiakalustoon. ”On mukavaa, että toinen osapuoli on aina lähellä ja helposti kontaktoitavissa. Yhteistyöllä on kasvot, ja jatkossakin on helpompaa kertoa, mitä me odotamme ja mitä Höyrytys voi tarjota”, kiteyttää Heikki Hapuli.

Höyrytyksen varaenergiakalusto palvelee Keravan Energian lisäksi lukuisia yrityksiä ja laitoksia ympäri Suomen. ”Tällaisessa yhteiskäyttötaloudessa jokaisen ei tarvitse hankkia omia laitteistoja. Jos energiayhtiö pystyy sopimuksen turvin luopumaan oman fossiilisen polttoaineen laitekannan ylläpidosta, se on askel vihreämpään suuntaan ja vapauttaa resursseja kestävämpiin tuotantoratkaisuihin”, summaa Höyrytyksen tuotantopäällikkö Aarni Natunen.

Höyrytys Oy:n on Suomen kokenein ja nopein kokonaisvaltaisten varaenergiapalvelujen tuottaja ja operoi Pohjoismaiden suurinta siirrettävää tilapäislämmön ja -höyryn tuotantokapasiteettia. Pystymme toimittamaan kymmeniä megawatteja varalämpöä ja -höyryä koko Suomen alueelle 24/7-päivystypalveluna alle vuorokauden vasteajalla.

Kuukausimaksuun perustuva varaenergiasopimus on kustannuksiltaan edullisin tapa varmistaa varatuotantokapasiteetti, jos varaenergian tarve on vähäinen tai harvinainen. Varalämpö- ja/tai höyrysopimuksen avulla saavutetaan mittavat säästöt verrattuna vastaavan laitteiston hankinta- ja ylläpitokuluihin. Varaenergiapalvelu edistää tehokasta kiertotaloutta, kun tilaaja voi turvallisin mielin luopua niukalla käytöllä olevista varalämpö- ja höyrykeskuksistaan.

Höyrytys Oy lyhyesti

Höyrytys Oy tarjoaa kattavia energiatuotantoratkaisuja eri energialähteille sekä niihin liittyviä asiantuntijapalveluita teollisuuden tarpeisiin. Yhtiön ratkaisut kattavat tuotantolaitosten projektoinnin, laitteiden huollon ja ylläpidon, modernisoinnit sekä painelaitteiden ja kaasujärjestelmien käytönvalvonnan. Lisäksi se tarjoaa ketteriä varaenergiapalveluita niin lyhyen kuin pitkän aikavälin tarpeisiin. Yhtiö palvelee asiakkaitaan koko Suomen alueella.

Höyrytys Oy on perustettu vuonna 1959, ja se kuuluu suomalaiseen WEST Invest Group -konserniin.