Etusivu / Asiakastarinat / Jyväskylän Voimalle apukattila Keljonlahteen avaimet käteen -projektina

Jyväskylän Voimalle apukattila Keljonlahteen avaimet käteen -projektina

/  Höyrytys

Höyrytys toimitti Jyväskylän Voiman Keljonlahden voimalaitokselle Zander & Ingeströmin höyry-sähkö-elektrodikattilan apukattilaksi voimalaitoksen käynnistämistä varten. Avaimet käteen –toimitukseen sisältyivät myös paineellinen syöttövesisäiliö kaasunpoistotornilla sekä kemikaalinsyöttö. Apukattila toimii verkosta otettavalla sähköllä. 

Starttikattilaa käytetään vuosittain yhteensä noin 40–50 tuntia. ”Se on toiminnassa vuorokauden verran kerrallaan tuottaen tarvittavat höyryt aina, kun voimalaitosta käynnistetään. Varmatoimisuus oli tärkeä kriteeri hankintapäätöksessä”, kertoo tuotantojohtaja Tero Saarno Jyväskylän Voimalta. Olennaista on myös, että apukattila käynnistyy tarvittaessa nopeasti. 

Aivan alkuvaiheessa ilmenneet haasteet selvitettiin yhteistyössä laitevalmistajan ja Höyrytyksen asiantuntijoiden kanssa, ja sen jälkeen apukattila on toiminut hyvin. Ratkaisevia kriteerejä, joiden perusteella Jyväskylän Voima päätyi Höyrytyksen toimituspakettiin, olivat helppokäyttöisyys, päästöttömyys – ympäristölupaa ei tarvinnut hakea – ja tietenkin myös hinta. 

”Tämä oli kohtuullisen suuren mittaluokan projekti. Ison energialaitoksen vaatimustaso oli kova muun muassa laadun ja dokumentaation osalta”, summaa Höyrytyksen toimitusjohtaja Risto Nupponen. Keljonlahden voimalaitos on ollut toiminnassa vuodesta 2010 lähtien. 

Höyrytys Oy lyhyesti

Höyrytys Oy tarjoaa kattavia energiatuotantoratkaisuja eri energialähteille sekä niihin liittyviä asiantuntijapalveluita teollisuuden tarpeisiin. Yhtiön ratkaisut kattavat tuotantolaitosten projektoinnin, laitteiden huollon ja ylläpidon, modernisoinnit sekä painelaitteiden ja kaasujärjestelmien käytönvalvonnan. Lisäksi se tarjoaa ketteriä varaenergiapalveluita niin lyhyen kuin pitkän aikavälin tarpeisiin. Yhtiö palvelee asiakkaitaan koko Suomen alueella.

Höyrytys Oy on perustettu vuonna 1959, ja se kuuluu suomalaiseen WEST Invest Group -konserniin.