Etusivu / Uutiset / Ubitec mukana Ikaalisten sähkövarastohankkeen toteutuksessa

Ubitec mukana Ikaalisten sähkövarastohankkeen toteutuksessa

Ubitec Oy oli mukana Ikaalisiin toteutetussa 14 MW:n sähkövarastohankkeessa. Akkuteknologiaan perustuvan sähkövaraston sähkö- ja automaatioteknisen integraation kokonaistoimittajana toimi Profigrid Oy, ja sen tilaajana MW Storage Nordic Oy. Ubitec toimi hankkeessa sähköurakoitsijana vastaten kaikista sähkönjakeluun sekä laitteistoihin liittyvistä keski- ja pienjännitetekniikkaan sekä ohjaustekniikkaan liittyvistä asennuksista.  

Ubitec Oy:n toimitusjohtaja Leo Nokelaisen mukaan hanke oli Ubitecille tärkeä virstanpylväs uusien teknologioiden sekä vihreän siirtymän hankkeiden parissa. 

”Haluamme olla mukana rakentamassa energiamurroksen sekä tulevaisuuden ilmastotavoitteiden kannalta tärkeitä uusien älykkäiden teknologioiden hankkeita ja hyödyntää niissä prosessi- ja energiateollisuuden projekteista karttunutta osaamistamme.”  

Sähköenergiavarastoilla merkittävä rooli tulevaisuudessa 

Akkuteknologiaan perustuvat sähkövarastot (BESS, Battery Energy Storage System) soveltuvat sähköverkon taajuus- ja jännitevaihteluiden tasapainottamiseen. Ne toimivat paitsi sähkökapasiteettina myös sähkökuormana, ja niiden akustot soveltuvat sähköverkon nopeiden tehovaihteluiden stabilointiin. 

”Sähköenergiavarastoilla on tulevaisuudessa iso rooli, ei ainoastaan puhtaan energian talteen otossa ja sähkönsaannin optimoinnissa, vaan myös verkon kantokyvyn vakauttamisessa. Näin mahdollistetaan uusiutuvan energian tehokas ja joustava hyödyntäminen sekä energiatoimitusvarmuus”, Nokelainen sanoo.  

Ikaalisiin toteutettu sähkövarasto liitetään osaksi Leppäkosken Sähkö Oy:n jakeluverkkoa. Ubitec toteutti projektin tiiviissä yhteistyössä Profigrid Oy:n kanssa.  

”Asennustyöt vietiin Ubitecin kanssa läpi onnistuneesti ja tavoitellussa aikataulussa. Siirrymme projektissa seuraavaksi käyttöönottovaiheeseen”, Profigridin toimitusjohtaja Marko Räty kertoo. 

Lisätietoja

Leo Nokelainen, toimitusjohtaja, Ubitec Oy, p. 040 575 0607 
Marko Räty, CEO, Profigrid Oy, p. 050 316 0094 

Kuva: Profigrid Oy 

Ubitec Oy lyhyesti

Ubitec Oy on erikoistunut teollisuusautomaation kunnossapito- ja sähköistyspalveluihin erityisesti energia-, sellu- ja paperi- sekä jätehuolto- ja kierrätyssektoreilla. Yhtiön sähkö- ja automaatiopalvelut sisältävät kiinteistöjen, voimalaitosten ja tuotantolaitteiden sähkövoimajärjestelmien suunnittelun ja asennuksen, määräaikaishuollon, vianetsinnän sekä korjaukset ja muutostyöt. Yhtiö palvelee asiakkaitaan koko Suomen alueella.

Ubitec Oy on perustettu vuonna 2012, ja se kuuluu suomalaiseen WEST Invest Group -konserniin.