Etusivu / Uutiset / Ubitecin historian suurin projektitoimitus valmistui Kemissä 

Ubitecin historian suurin projektitoimitus valmistui Kemissä 

Ubitec Oy:n projektitoimitus Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdashankkeeseen on ollut yhtiölle sen historian suurin niin toimituskokonaisuuden kuin liikevaihdonkin suhteen. Kemin biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, ja se käynnistyi syksyllä 2023. 

Ubitecin projektisopimus käsitti prosessi- ja rakennussähköistyksen sekä instrumenttiasennukset meesauunin, kaustisoinnin ja kuoren kaasutuksen prosessialueille. Työ piti sisällään niin kaapelihyllyjen asennukset, voimakaapeloinnin kuin prosessivalaistuksen, aina prosessi-instrumenttien asennukseen, testaukseen ja koestukseen asti. Ubitecin toimitukseen kuuluneet asennukset liittyivät Metsä Fibren pääyhteistyökumppanina toimineen Valmetin osuuksiin.  
Biotuotetehdashanke on ollut suurin projektitoimitus koko Ubitecin historiassa. Yhtiön töiden osuus Kemissä alkoi heinäkuussa 2022. 

”Projektin eri vaiheissa on ollut mukana yhteensä lähes 100 ammattilaista sekä omia työntekijöitämme että alihankkijoitamme. Toimituksemme on sisältänyt erittäin laaja-alaisesti erilaisia vaativia kokonaisuuksia laitoksen prosessilaitteiston sähköistämiseen ja instrumentointiin liittyen sekä myös rakennussähköistykseen ja muuhun kiinteistötekniikan asennuksiin liittyen”, Ubitecin toimitusjohtaja Leo Nokelainen kertoo. 

Kemin biotuotetehdas tuottaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia pehmeää ja kovaa sellua sekä monia muita biotuotteita, kuten biokaasua ja biopellettejä. Se ei käytä lainkaan fossiilisia polttoaineita, ja viimeistään vuonna 2030 tehdas on kokonaan jätteetön. Tuotannon sivuvirtana syntyy 2,0 terawattituntia uusiutuvaa sähköä vuosittain, mikä vastaa noin 2,5 prosenttia Suomen kokonaissähköntuotannosta. 

”Meille on tärkeää, että olemme voineet olla mukana toteuttamassa laitosta, jossa hyödynnetään uusinta teknologiaa ja jossa kiertotalous toteutuu kokonaisvaltaisesti. On ollut hienoa osallistua yhteen Suomen suurimmista rakennusprojekteista ja olemme myös ylpeitä siitä, että osaltamme onnistuimme pitämään projektin aikataulussa ja mahdollistamaan tehtaan käynnistämisen suunnitellusti. Suuri kiitos hienosta yhteistyöstä kuuluu myös kaikille projektikumppaneillemme”, Nokelainen sanoo. 

Lisätietoja 

Leo Nokelainen, toimitusjohtaja, Ubitec Oy, p. 040 575 0607. 

Ubitec Oy lyhyesti

Ubitec Oy on erikoistunut teollisuusautomaation kunnossapito- ja sähköistyspalveluihin erityisesti energia-, sellu- ja paperi- sekä jätehuolto- ja kierrätyssektoreilla. Yhtiön sähkö- ja automaatiopalvelut sisältävät kiinteistöjen, voimalaitosten ja tuotantolaitteiden sähkövoimajärjestelmien suunnittelun ja asennuksen, määräaikaishuollon, vianetsinnän sekä korjaukset ja muutostyöt. Yhtiö palvelee asiakkaitaan koko Suomen alueella.

Ubitec Oy on perustettu vuonna 2012, ja se kuuluu suomalaiseen WEST Invest Group -konserniin.